Játszol egy játékot?
2019. október 02. írta: Gábor1987

Játszol egy játékot?

Játszunk egy játékot!
Figyelmesen olvassa el az alábbi írást. Egy dologra koncentráljon, egy dologra keressen választ: Mitől kevesebb aki más? Arra kérem, hogy amíg olvas, felejtse el előítéleteit.


A játék itt kezdődik:


Én blogot írok.
Ön olvassa.
Manapság természetesnek vesszük a technika ezen szintjét. Magától értetődőnek. Olyan könnyen megfeledkezünk jelenlétéről, mint a levegőéről. Hiányát pedig azonnal érezzük, szintúgy, mint a levegőét.

A jelenlegi számítástechnikához vezető út alapköveit sok ember rakta le és az utat még több építette. Egyik ilyen ilyen alapító Alan Turing. Nem a matematikusról szeretnék beszélni, nem a zseniről, aki talán korát meghaladva dolgozott ki új ötleteket.
Én arról az emberről szeretnék beszélni, akit megölt egy kor, egy szemlélet, és akinek szerencsére volt annyi ideje, hogy olyan dolgot vigyen véghez, aminek következményeképpen ezt most olvashatja.

Kezdjük talán egy ténnyel:
Alan Turing meleg volt! Homoszexuális!
(Szóval minden homofób, aki most laptopot, pc-t, okostelefont, tabletet nyomkod, undorodva dobja el. Egy meleg embernek is köze van ezen szerkezetekhez. Csak mondom...)


A kor, amiben élt, ezt betegségnek titulálta. Lássuk be, ez a marhaság a mai napig tartja magát. Akkoriban viszont megpróbálták gyógyítani is. (Kíváncsi lennék mekkora sikerességi rátával)  Egy dolog bizonyosan nem számított: hogy a "beteg" betegnek érzi e magát és igényli-e a kezelést. A hormonterápia bizonyosan nem volt a legkellemesebb eljárás. Az ötvenes évek Angliája a mai állapotokhoz képest konzervatívabb volt. Egészen a börtönbüntetésig elmentek a melegekkel szemben, törvénysértés volt azonos neműt szeretni. Bár a szeretett a kereszténység egyik alappillére, ez nem zavarta és zavarja a keresztény vallású gyűlölködőket se akkor, se napjainkban. (Khm..Fidesz)

A második világégés alatt a kódfejtésben segédkezett és az Enigma feltörésében is közreműködött. Ezzel sikerült a háborút lerövidíteni és emberek millióit megmenteni.
1953-ban még díjat vett át, hogy rá nem egészen egy évvel meghaljon. Halála nem tisztázott, gyanítható az öngyilkosság és baleset is.
Tehát aki abban a korban nem hajlott, az tört! Turing 41 évet élt. Ha még legalább ennyi állt volna rendelkezésére, mi mindent alkothatott volna! Gondoljunk bele! Olyan dolgokat találhatott volna ki, amitől gyorsabb ütemben kezd el fejlődni a számítástechnika. Vagy más úton indult volna el, esetleg az alapelvekhez lett volna hozzá-tennivalója. Sok "Mi lett volna, ha...". Ezen talán kár is töprengeni, előrébb nem visznek. A tényt kellene felismerni! A másság büntetése nem csak a másokat sújtja, hanem az emberiséget. Mindannyian kevesebbek leszünk, ha egy alkotó, produktív és korát meghaladó, vagy akár egy teljesen átlagos elmét elpusztítunk, csak azért, mert más, mint amit mi normálisnak vélünk. 

2009-ben társadalmi nyomásra a brit miniszterelnök bocsánatot kért a mindenkori kormány nevében. Kitől is? Egy elhunytól? Gesztusnak rendben van, de lássuk be, hogy a tényeken semmit nem változtat.
2013-ban uralkodói kegyelemben részesült.
Megbocsájtották neki, hogy más volt és hogy másságával egy értelmetlen törvényt szegett meg.

Tehát a mássági alapon való gyűlölködés az emberiség szempontjából kontraproduktív.

Most már válaszolhat a fenti kérdésre!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrolis.blog.hu/api/trackback/id/tr6415182370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2019.10.03. 03:37:24

"Bár a szeretett a kereszténység egyik alappillére, ez nem zavarta és zavarja a keresztény vallású gyűlölködőket se akkor, se napjainkban. (Khm..Fidesz)"

Először is szeretet, nem szeretett. A helyesírást lenne érdemes gyakorolni, mert ez általános iskolában sem elfogadható hiba. A szájhabzás már megy, ezt kellene megfelelő formába önteni.

Magyarországon nem tilos a homoszexualitás. A homoszexuálisok bejegyzett élettársi kapcsolatban élhetnek. Pont mint Olaszországban, Svájcban, Észtországban, Csehországban is.

A keresztények azt mondják, hogy aki farba tosz egy azonos neműt, az pokolra jut (kivéve katolikusokat, mert náluk ez népsport és amúgy is meggyónják és akkor kezdődik minden elölről tiszta lappal.
Kőkatolikus országokban (Spanyolország, Írország, Brazília, Argentína), alapvetően protestáns országokban (Amerika, Kanada, Hollandia, Svédország, Finnország, Ausztrália) is elismerik az neműek házasságát.

Közben a ballibek egy olyan "kultúrát" akarnak beengedni Európába, amiben halállal büntetik a homoszexualitást.

Emellett talán azt se kellene elfelejteni, hogy nem minden homoszexuális zseni, nem minden homoszexuális Turing. Ahogy nem minden magyar jár lovon ostort pattogtatva.
Nem minden kínai mesterszakács, nem minden zsidó rőfös vagy libás.

"2009-ben társadalmi nyomásra a brit miniszterelnök bocsánatot kért a mindenkori kormány nevében."

A brit elitnek talán a gyarmatosítás, a búrok koncentrációs táborokba zárása, India kirablása, a kínai ópiumhaborúk, Kelet-Európa szovjeteknek való átjátszása, Irak hamis indokkal való 2003-as lerohanása éd az azt követő népirtás és még sok minden miatt kellene bocsánatot kérni. Bocsánatot kértek egy marginális eset miatt, ami az akkori törvények szerint valóban bűncselekmény volt.
Magyarországon előbb dekriminalizálták a homoszexualitást, mint sok nyugati országban.

A homoszexualitás szót ki alkotta meg? Egy magyar ember, Kertbeny Károly. Mert előtte csak negatív jelentéstarttalommal bíró szavakat használtak erre: szodomiták, pederaszták. Kertbeny bevezette a homoszexuális kifejezést, ami tárgyszerű, tényszerű, nem hordoz erkölcsi értékítéletet.

Örömhernyó 2019.10.03. 03:50:14

"Bár a szeretett a kereszténység egyik alappillére"

Ateista vagyok, de még én is tudom, hogy a keresztények szeretik a bűnöst, ahogy Jézus is szerette őket és megbocsátást hirdetett. De a keresztények ugyanakkor gyűlölik a bűnt.
Sokan túllihegik a kereszténység szerepét a nyugati civilizáció kialakulásában, de azt el kell ismerni, hogy kereszténységben jelent meg első közt az, hogy a bűnöst (embert) és a bűnt szétválasztották és a bűnbánó bűnöst szeretik, hisz ember, a bűnt viszont utalják. Biztos furcsa ezt olvasni, de ez teremti meg az alapját annak is, hogy a homoszexuálisokat nem kövezik halálra keresztény országokban, pedig az ókori zsidók ezt tették (mint manapság a mohamedánok). A keresztények külön tudják választani a bűnt és a bűnöst. Ez hatalmas lépés. Persze az más kérdés, hogy miért is lenne bűn a homoszexualitás, de ez abból kön, hogy a kereszténység egy elborult messiásváró zsidó szektaként indult és minden, ami felebaráti szeretetet, humánumot, elfogadást jelent benne, az antik görög filozófiai hatásra került bele. Hellenisztikus hatás (Pál) nélkül, nem lett volna más, mint egy a sok messiásváró zsidó szekta közül.

csakférfi 2019.10.03. 06:50:12

”6 év börtön után jó magaviselete miatt szabadlábra helyezték az ittasan négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák milliárdost.”

444.hu/tag/eva-rezesova

”A bíróság a nőt állatkínzás bűntettének kísérlete miatt egy év börtönbüntetésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve. A végzést az ügyészség, a gyanúsított és a védelem is tudomásul vette, így az jogerős.”

jogaszvilag.hu/napi/felfuggesztett-borton-a-kismacskakat-elve-elaso-nonek/

”Ha még legalább ennyi állt volna rendelkezésére, mi mindent alkothatott volna! Gondoljunk bele! Olyan dolgokat találhatott volna ki,”............

Belegondoltam.......ez egy idióta társadalom igazságtalanságok halmazával.

És......?

Zoltán Szigetvári 2019.10.03. 06:50:45

Bocs a lehetséges halálokok közül a gyilkosság talán kimaradt. A munkásságának egy része a mai napig (vagy a közelmúltig) hadititok. Lehet, hogy egyesek úgy gondolták, hogy többet ér, hogy nem beszél, mit az, amit később csinálhat.
(Arról nem is beszélve, hogy bűnözők tyúkszemére is lépett. Ők is állhattak bosszút)

Gábor1987 2019.10.03. 07:11:47

@Zoltán Szigetvári: Lehetséges :)
Nem wikipedia szócikket akartam írni, de köszi, hogy szóltál. :)

Gábor1987 2019.10.03. 07:14:28

@Örömhernyó: Sajnálom, hogy egy darab "T" betűt elütöttem. Köszönöm hogy szóltál, javítom!
Sajnos nagyon egy dologra koncentráltál. A ballibek megfogalmazásodból látom már, hogy milyen követ fújhatsz. Ez nem politikai tartalmú bejegyzés volt. Kérlek keress másik blogot!

midnight coder 2019.10.03. 07:17:33

"A második világégés alatt a kódfejtésben segédkezett és az Enigma feltörésében is közreműködött. Ezzel sikerült a háborút lerövidíteni és emberek millióit megmenteni."

Ja. És azzal, hogy az USA ebben a csatában Sztálinék oldalára állt, lehetőséget adott a kommunistáknak Hitlerék 6 milliós Holocaustja mellé még vagy 60-120 millió ártatlan polgári áldozatot kivégezni.

"A kor, amiben élt, ezt betegségnek titulálta. Lássuk be, ez a marhaság a mai napig tartja magát."
Mert hogy az is. Ahogy a pedofília is. És mindkét bajban szenvedő ettől még alkothat az éltben fantasztikus dolgokat.

"Halála nem tisztázott, gyanítható az öngyilkosság és baleset is. "
Ehhez képest eléggé úgy kezeled, mint ha bizonyítottan öngyilkosság lett volna. Amúgy az a csúnya gonosz társadalom kitüntette Turingot. Akit ezért Pl. egy igazságos iszlamista társadalomban élből kivégeznek még akár ma is. Másrészt ez 1953-ban történt, akkor amikor az amcsiknál még a feketéknek át kellett adniuk a helyüket a buszon a fehéreknek. És 13 évvel az előtt a kínai kulturális forradalom előtt, ahol sok ezer embert végeztek ki csak azért mert értelmiségi volt. Ja, és persze előtte ott volt a Hosszú menetelés úgy 60 millió áldozattal.

Gábor1987 2019.10.03. 07:20:56

@Örömhernyó: Lehetséges, hogy így van, ahogy írod!
Tisztelettel vitatnám, hogy csak a kereszténység választotta volna szét a bűnt és bűnöst. Magában a bűn nem okoz bajt. A bűnös okozza a bajt a bűn elkövetésével/megvalósításával. Tehát a bűnös és bűn összetartozik. Ezt nem lehet szétválasztani. Persze azért vannak szituációk, amikor az elkövetett tett bűnnek bűnnek számítana, de egy helyzetben mégsem számít annak.
A keresztények inkább megbocsájtják a bűnt. Szerintem, de nem vagyok teológus! :)

Gábor1987 2019.10.03. 07:26:58

@midnight coder: Igen, sok sok dologról lehetne még beszélni, ahol megkülönböztetés történt és ebből fakadóan halál is.

" Halála nem tisztázott, gyanítható az öngyilkosság és baleset is. " Ebből, hogy értetted ki, hogy úgy kezelem, mintha öngyilkos lett volna? Másik kommentelő rámutatott, hogy kihagytam a gyilkosság tényét, de ugye nem Wikipedia szócikket akartam írni.

csakférfi 2019.10.03. 07:40:20

@Gábor1987:
Fiatal vagy ........
Egyes berkekben ezt úgy mondják "zöld".

Ajánlanám a biblia olvasását hogy érettebb, értőbb lehess.

"11Mivel nem ítélkeznek hamarosan a gonosz tettek fölött, azért van tele az emberi szív gonosz indulattal, 12úgyhogy a vétkes százszor is követhet el gonosztettet hosszú időn át. De én mégis tudom, hogy az istenfélőknek lesz jó dolguk, mert félik őt. 13A bűnösnek azonban nem lesz jó dolga, és élete nem nyúlik hosszúra, mint az árnyék, mivel nem féli az Istent.
14Van ilyen hiábavalóság is, ami a földön történik: Vannak igazak, akikkel úgy bánnak, mint a bűnösökkel; és vannak bűnösök, akikkel meg úgy bánnak, mint az igazakkal. Azt mondom, hogy ez is hiábavalóság. 15Ezért az örömöt dicsérem, mert nincs jobb dolog az ember számára a nap alatt, mint ha eszik, iszik és örül, és ez kíséri munkáját egész életén át, amelyet Isten adott neki a nap alatt.”
A Prédikátor könyve

Ha már ennyire ítélkezel vallásról.
Magam ateista vagyok....kaptam keresztény nevelést....sőt templomban esküdtem a feleségemmel.
Az ember képes változni.....így a társadalom is.

”12Ezeken felül, fiam, fogadd meg az intést: A sok könyv írásának nincs vége, és a sok gondolkodás elfárasztja a testet. 13Mindezt hallva a végső tanulság ez: Féld Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez minden embernek kötelessége! 14Mert Isten megítél minden tettet, minden titkolt dolgot, akár jó, akár rossz az."

A Prédikátor könyve.

A liberalizmus......zsákutca.
Nem természetes....mintahogy nem létezik isten aki természet feletti.

HaD 2019.10.03. 07:42:11

A szegregácisós és a Turing-féle matek vonalhoz ajánlom a cikkíró figyelmébe még Mandelbrotot aki zsidó volt vagy az algoritmusok "feltalálóját" aki meg arab....nota bene! Az ókorban Európában a biszexualitás simán erkölcsös volt...de nem kötelező:):)

Gábor1987 2019.10.03. 08:05:11

@csakférfi: Nem ítélkezem a vallásról! Sehol sem írtam ilyet! A vallás gyakorlóiról inkább lehet ítélkezni. A vallások magukban se nem jók, se nem rosszak. A gyakorlóik által lesznek valamilyenné.
És vannak hiábavaló és értetlen történések. Ez előttem is világos. Nem kell külön kioktatni erről. Azért mert vannak értelmetlen halálok, még el lehet rajtuk töprengeni.
Köszönöm, én is koptattam a templomok padjait és bérmálkozva is megvagyok. Van mögöttem is hitoktatás és ha hiszi, ha nem, de még a Bibliát is forgattam és olvastam. De ugye egy olyan könyvről beszélünk, ami úgy alakult ki, hogy 4 evangéliumot megtartott, a többit elvetette...

csakférfi 2019.10.03. 08:34:35

@Gábor1987:
Nem itélkezel?
:)

”hogy csak a kereszténység választotta volna szét a bűnt és bűnöst”


A vallások magukban se nem jók, se nem rosszak.”

A vallások jók.....az emberek tesznwk ezekre hivatkozva hm......rosszat másokkal.

”Trudeau az intézetekben elkövetett visszaéléseket „Kanada történetének egyik legsötétebb fejezetének” nevezte.

„A legmélyebb vágyam az, hogy ez a jelentés és a levont tanulságok segítenek majd jóvátenni a bentlakásos iskolai rendszer által okozott fájdalom egy részét, és elősegítik a hosszú ideje elvesztett bizalom helyreállítását” – mondta a kanadai miniszterelnök.”

444.hu/2015/12/16/a-kanadai-miniszterelnok-bocsanatot-kert-az-oslakosoktol-a-kegyetlenkedesekert

Köszönöm higgadt válaszodat!
De továbbra is kioktatlak......építö jelleggel.
Mert.....gondolkodó ember vagy!
Igen ritka manapság.

”4

Ránézek, de nem látom,
ezért neve: nem látható.
Hallgatom, de nem hallom,
ezért neve: nem hallható.
Megragadnám, de meg nem foghatom,
ezért neve: a legparányibb.
E három titok
egységbe olvad.
Felszíne sem világos,
alapja sem homályos,
végtelen, névtelen,
visszavezet a nemlétbe szüntelen.
Neve: formátlan forma,
tárgy-nélküli kép,
neve: a sötét.
Szembetérek s nem látom arcát,
követem és nem látom hátát.
Az őskor útját birtokolva
s a jelenkort általa megragadva
rálátni mindennek eredetére:
ez az út vezető-fűzére.”
Lao Ce Ut és erény.
:) :)

Cycmen 2019.10.03. 08:45:36

"(Szóval minden homofób, aki most laptopot, pc-t, okostelefont, tabletet nyomkod, undorodva dobja el. Egy meleg embernek is köze van ezen szerkezetekhez. Csak mondom...)"

Nem érezted hülyének magad amikor ezt leírtad? Nagyon ócska duma, valamint ebben a "fúj csúnya homofóbok" mondanivalójú posztban átlátszó provokáció! A boldogabb liberális jogállamokban működik ez a fajta lekezelő gunyoros "érzékenyítés" de itt még elküldenek érte a picsába!

Örömhernyó 2019.10.03. 08:46:35

@Gábor1987: Nem fújok semmilyen követ. Nem is Magyarországon élek, magyar választásokon nem szavazok. Te kezdtél fideszezni a posztban.
"Bár a szeretett a kereszténység egyik alappillére, ez nem zavarta és zavarja a keresztény vallású gyűlölködőket se akkor, se napjainkban. (Khm..Fidesz)"

Ugye-ugye.
A ballib leírja azt az oldalt. Nem simán klasszikus liberálisok, hanem szélbalosokból lett liberálisok. Én amúgy inkább baloldali vagyok.
Leírtam, hogy ateista vagyok, de a keresztényekről tudni kell, hogy alapból a bűnt gyűlölik.

Az is vicces, hogy Turingot emelik ki a homoszexualitás miatt büntetőeljárás alá vontak közül, holott biztosan több volt a piti bűnöző, prostituált, az ilyen indokkal elítéltek közt, mint a zseniális matematikus.

Ami pedig tény, ma a mohamedán világban dobálnak le épületek tetejéről homoszexuálisokat, kövezik meg őket, akasztják fel őket építkezési darukra (Irán). Tehát ma is sok esetleg zseniális embert veszít el a világ, mert halálra kövezik őket a Közel-Keleten. Ezért ki fog bocsánatot kérni?
Nekem semmi bajom a homoszexualitással, nagyon (értsd nagyon nagyon) szabados szexuális életet élek, olyan dolgokat csináltam ágyban, amik mellett a bigottabb polgárok nem mennének el szó nélkül. Voltak biszex partnereim is, nők, velük külön élmény volt összegyűrni a lepedőt.

Ja és nem egy dologra koncentráltam, rengeteg mindenről írtam a hozzászólásaimban, mint a homoszexuális szó eredete, valamint hogy hol milyen együttélési formákat választhatnak a homoszexuálisok (kőkemény keresztény országokban is van bejegyzett élettársi kapcsolat vagy házasság).

csakférfi 2019.10.03. 08:48:11

@Gábor1987:
Ja.....még valami!

”Mitől kevesebb aki más? Arra kérem, hogy amíg olvas, felejtse el előítéleteit.”

Attól kevesebb,ha többnek,jobbnak képzeli magát a mássága miatt.
Ezért lesz a szememben kevesebb! Mint ember.
Remélem sikerült kielégítenem kiváncsiságodat ezen a téren.
:) :)

csakférfi 2019.10.03. 09:17:05

@Cycmen:
”boldogabb liberális jogállamokban ”

Ez tetszik.....
:)
Amúgy itt a "boldogabb" nyugati ájtatos szemforgató kultúránkban fogy a legtöbb antidepresszáns.
Az muszlimoknál meg még az alkohol is tilos....ami köztudottan a legjobb stresszoldó.
Nem is érte hogyan nem "öngyilkolják " meg magukat halomra!

:)
Talán a Korán olvasgatása is a stresszoldás része?
:) :)
Bizonyára olcsóbb.

Cycmen 2019.10.03. 09:45:50

@csakférfi: Elfelejtettem idézőjelbe tenni, persze így is átjön az irónia ugye?

2019.10.03. 09:53:43

@Örömhernyó: gyónás része és a megbocsátás feltétele a bűnbánat, azaz, ha nem bántad meg a meggyónt bűnt, akkor nincs bűnbocsánat sem. Namost, aki ismétli a bűnt, az vélhetően nem bánta meg, tehát gyónhat napestig, semmit nem ér.

2019.10.03. 09:58:21

@midnight coder: "Ja. És azzal, hogy az USA ebben a csatában Sztálinék oldalára állt, lehetőséget adott a kommunistáknak Hitlerék 6 milliós Holocaustja mellé még vagy 60-120 millió ártatlan polgári áldozatot kivégezni." Ja, és Stalin kezében csak úgy megcsúszott a konyhakés. Egyébként tényleg, mennyivel jobb let volna a a gaz angolszászok hagyják, hogy a nácik és a komcsik halomra lövik egymást, majd fejbe kólintani a lihegő győztest. 19-re lapot.

midnightcoder2 2019.10.03. 09:58:32

@HaD: "Az ókorban Európában a biszexualitás simán erkölcsös volt..."
Meg a pedofília is.

Gyingizik 2019.10.03. 10:30:04

Az elektrotechnikai és informatikai fejlesztéseknek semmi köze a nemi orientációhoz, így az ezzel kapcsolatos fejtegetés teljesen irreleváns.
A homoszexualitás pedig betegség, mi más lenne? Attól hogy a 95%-ban neolib pszichológus társadalom nem minősíti annak, az. A pszichológus egyébként nem orvos doktor, hanem bölcsész, munkájában igen sok a szubjektív elem.
Lássuk a téma materiális, biológiai alapú megközelítését, ezt úgyis szeretik a kereszténységet folyton szidalmazó neoliberálisok. Az ember csak részben szellemi lény, még szellemi tevékenysége is biológiai alapokon nyugszik (agyműködés). A biológiai lények alapvető feladat a reprodukció, a szaporodás. Homoszexuális egyedeknél ez a biológiai funkció (feladat) csorbát szenved. Akkor tehát ez egy betegség, mi más lenne?? Aki mást állít hazudik. Nem súlyos betegség ugyan, de betegség. Nincsen fizikai fájdalma az illetőnek, mint pl. egy mozgásszervi betegségben szenvedőnek, de attól betegség.
Ez a betegség meleg férfiak esetében anatómiai deformációt is okoz, hadd ne idézzem a témában a proktológus nyilatkozatát. Ez is igazolja, hogy betegségről van szó.
Kérdés, hogy hogyan állunk hozzá ehhez a betegséghez. A magam részéről bármilyen betegséghez maximális empátiával. A betegségét mindenki maga dönti el, hogy kezeltetni akarja, vagy sem. Így a cikkben leírt kényszergyógykezeléseket, bírói végzéseket elítélem.
Blog író azonban valamiféle áldozatnak akarja beállítani a melegeket, konkrét politikai pártot emlegetve, mint elnyomót. Miközben pl. Magyarországon nincs tiltva, létesíthet meleg élettársi kapcsolatot, felvonulhat, sőt még gyereket is fogadhat örökbe (egyedülállóként).
A magyar hetero társadalom a "négy fal között azt csinálsz amit akarsz" hozzáállása példaértékű toleranciáról tesz tanúbizonyságot. Sőt a hetero társadalom még ennél is toleránsabb, hiszen nincs tiltva a melegfelvonulás, sőt a rendőrség védi (!!!) a felvonulókat, akik közül többen provokatívan viselkednek pl. heterok számára undort keltő, esetleg vallásgyalázó öltözetben jelennek meg. (Érdekes egyébként, hogy ha ez egy megemlékezés akkor miért a cirkusz, a megbotránkoztatás? Hol a megemlékezés méltósága?)
És a melegek általi örökbe fogadás sincsen tételesen tiltva a jogszabályban, miközben a fejlődés lélektan tudománya már vagy 100 éve megállapította, hogy a gyermeknek anyára és apára van szüksége a harmonikus személyiségfejlődéshez. (Pl. anya-gyermek kapcsolat csecsemőnél. Ha nem nőneművel alakul ki, a gyereknek szenvedést okoz, hiszen a csecsemő érdeklődése automatikusan nőnemű személy felé irányul, itt érzi magát biztonságban.)
Szóval számos plusz jog, félrenézés, indokolatlan kedvezmény van a melegeknek Magyarországon. De ugye, ahogy a közmondás tartja, aki a kisujját nyújtja...

csakférfi 2019.10.03. 10:40:16

@midnightcoder2:

”"Az ókorban Európában a biszexualitás simán erkölcsös volt..."
Meg a pedofília is”

Végül is mindegy mi volt régen.....ha ma is elkövetjük ugyanazon ”bűnöket" azaz törvény szegünk.
A gyónás...mint fentebb írta helyesen @a szürkebarát ötven árnyalata: .....bűn elkövetésének abbahagyása felel meg a bocsánatnak.
A kettő kéz a kézben jár.
"A történelem ismétli önmagát" mondják okoskodó ostoba emberek.
Ha titkon mindig elkövetjük.
De hát emberek vagyunk.....jön a kiszólás indokként.
Na ezt rühellem a legjobban. Mikor emberek (nek) hiszik magukat egyesek,csakmert szabadosságot hirdetnek.
Ezt is szabad....meg azt is...meg amazt is.

"Platón egyik öregkori művében, a Törvényekben egy újabb ideális állam elméletet vázolta fel. A változtatás az előbbi elképzelése szerint az volt, hogy az államot többé nem a filozófus királyoknak kell kormányozniuk, hanem a törvényeknek. A polgárok tanítómesterei is a törvények lesznek.”
Platón Wikipédia.
Vagyis addig nem lesz ideális állam....sem nem társadalom.....míg a törvények be nem lesznek tartva. Legyenek azok ókori vagy hm.....ujkoriak.
Addig amíg a törvényekröl erkölcsről,morálról sem tudunk megegyezni......marad a " gyehenna".
:)

Cycmen 2019.10.03. 10:58:35

@Gyingizik: "És a melegek általi örökbe fogadás sincsen tételesen tiltva a jogszabályban, miközben a fejlődés lélektan tudománya már vagy 100 éve megállapította, hogy a gyermeknek anyára és apára van szüksége a harmonikus személyiségfejlődéshez."

Ez a téma eleve ezer sebből vérzik, mert amikor örökbefogadás kapcsán követelik a melegek jogait, magával a gyermekkel és annak jogaival egyáltalán nem foglalkoznak! Tény, hogy vannak olyan családokban élő gyermekek, akik bőven jobban járnának valami normálisabb homokos párral de ez már csak eseti elbírálás alapján jelenthető ki. Én ezt mint általános alapjogot nem adnám meg nekik, ráadásul eleve zsarolási potenciál van benne, hiszen egy elutasítás esetén nyilvánvalóan az
"azért mert buzik vagyunk?" következne!

halaloszto 2019.10.03. 11:10:29

Nem megbocsátottak neki, hanem bocsánatot kértek tőle. Nagyon nem mindegy, én nem keverném.

csakférfi 2019.10.03. 11:15:40

Offolok.....dolgom van.
További jó diskurálást.
Amúgy ...reggel elmentem a félig béna apósomat (78 éves) átkisérni a másik szobába,mivel egyedül menni sem tud.
Vittem nekik húslevest amit a nejem tegnap főzött. Ugyanis anyósom nehezen viseli a 9 éve tartó szolgálatot.
Kerettel közlekedik.
Naszóval.....lehet agyalni....diskurálni....de az számít mit teszel. Vagy mit nem.

Az aranyszabály (Lk 6,31)
12„Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták.”

Nos ......egyszerű,mégis felrúgják(juk) sokszor.
Még a hülye is megérti. Megérti?
Minden jót!
:)

Gábor1987 2019.10.03. 11:20:09

Látom sokan félreértik mire is gondoltam,ezt szeretném tisztázni!

Nem azért említettem politikai pártot, mert ők elnyomnák a melegeket, hanem, mert a keresztény értékeket lobogtatják és nem egyszer bebizonyosodott, hogy a keresztényi értékek ellen cselekszenek. Egyik ilyen érték a szeretet. A kereszténységnek még mindig úgy vélem a szeretet az egyik alapja. Ezt továbbgondolva írtam azt, hogy a fent említett politikai párt is inkább a szavak szintjén elfogadó és keresztényileg szerető, mint a valóságban.

Cycmen 2019.10.03. 11:45:41

@Gábor1987: 2"Nem azért említettem politikai pártot, mert ők elnyomnák a melegeket, hanem, mert a keresztény értékeket lobogtatják és nem egyszer bebizonyosodott, hogy a keresztényi értékek ellen cselekszenek. "

Akkor te most a keresztény értékeket véded? :DDDDDDDDD Értem!

Örömhernyó 2019.10.03. 12:05:42

@a szürkebarát ötven árnyalata: Volt katolikus barátnőm, aki már megismerkedésünkkor se volt szűz. Ez neki okozott lelki gondokat, nekem nem különösebben, illetve nem ez volt a bajom vele, hanem hogy elég nagy r!banc volt. De nem a házasság előtti szexet ítéltem ekkor se, hanem a butaságát, hazudozását a családja felé stb.

Na ez a barátnőm mindig meggyónta, hogy vétlezett a tisztaság ellen. És utána újra vétkezett és újra meggyónta és újra és újra hosszú órákon át vétkezett. Orrba-szájba.
Én ezt nemkatolikusként, ateistaként nem tudtam elfogadni. Mármint nem a szexet, hanem hogy így tekint a szexre, bűnként. A szememben a r!bancság, megcsalás erkölcstelen, nem a szex. Egy évig voltunk együtt, ennyit bírtam mellette.
El kellene már felejteni ezeket a vallási álerkölcsi szabályokat, mert ezek több személyiségferdülést okoznak, mint a netes pornó, Soros György és a videójátékok együttvéve.

A homoszexekkel sincs bajom, illetve van bajom azokkal, akik emberileg nem ütik meg a mércét. A farbatoszás nem zavar, csak az általam ismert homók sajnos emberileg szerepeltek le nálam. Kissé ittasan nyúlkáló, zaklató, munkahelyen áskálódó, iskolában bukdácsoló, majd prostituálódó skizofrén fiú. Ilyeneket ismertem, akik homoszexuálisok voltak. Nem voltak épp stabil lelki alkatúak.
A biszex lányok (inkább buli volt nekik többesszexben más lányokat kényeztetni), akikkel voltam azok rendben voltak, kisebb jellemhibáktól eltekintve.

csakférfi 2019.10.03. 12:10:01

@Cycmen:
Jó "nyomon jár” a posztoló.

”Három kincsemhez ragaszkodom:
első a szeretet,
második a mérték
harmadik a tartózkodás.
Szeretek, ezért bátor vagyok,
mérték által hatalmas vagyok,
visszavonulok, hát vezető vagyok.
Manapság
szeretet nélkül merészkednek,
mérték nélkül vezérkednek,
tartózkodás nélkül hatalmaskodnak:
ezért elpusztulnak.
Aki tapintattal vezet hadat,
győzelmet arat;
a szeretettel védekező legyőzhetetlen.
A természet fegyverezi
s a szeretet védelmezi.”

Tao Te King

Nem keresztény érték kizárólagosan a " szeretet"

Egyetemes.....mégha "buzisan" is hangzik.

Na .....tényleg off.

Örömhernyó 2019.10.03. 12:17:34

@Gábor1987: A fent említett politikai párt elvtelen. Amikor az hozta a szavazatokat akkor liberálisok voltak (csuhások, térdre, imához), majd polgáriak lettek és a kisgazda viccpárttal feküdtek össze, aztán nemzethy kheresztyény paszományos, majd egyszerű közpénzszivattyúvá váltak. Az, hogy egy párt vagy politikus milyen jelzőket aggat magára, az huszadrangú kérdés kellene hogy legyen ma az értelmes emberek szemében.
Egyes ügyekben, konkrét kérdésekben elfoglalt álláspontjuk alapján lehet csak megítélni politikusokat.
Az már csak hab a tortán, hogy a katolikusok jó része is a jelenlegi pápa ellen beszél és eretneknek tartja.
A kereszténység a szememben nem fontosabb morális iránytű, mint a görög mitológia vagy Aiszóposz La Fontaine példázat jellegű fabulái. Sőt, utóbbiakból többet tanulhat az ember, mint a Bibliából.
Ezért se értem miért kellene a keresztényekhez képest meghatározni a homoszexualitáshoz való viszonyunkat. Miért épp a kereszténységet tekintjük még mindig ilyen fontos sarokkőnek?
Ezzel, hogy hozzájuk képest határozzuk meg a saját helyzetünket, hatalmat adunk nekik, túlzott fontosságot tulajdonítunk a bronzkori istenüknek. A mai ember gondolkodásában a kereszténységnél ezerszer fontosabb a felvilágosodás, természetjog, ember alkotta jog stb.
Ha a kereszténységnek ilyen jelentőséget tulajdonítunk, akkor az iszlám is követelheti, hogy őket is vegyük komolyan, hozzájuk igazítsuk az életünket, erkölcsi felfogásunkat, sőt jogrendszerünket.

2019.10.03. 12:45:09

@Örömhernyó: Bocsi, én nem arról írtam, hogy mi bűn, és mi nem. Én csak arról írtam, hogy az egyház mit tekint gyónásnak.

Zárójelben: Ami pedig a szex (bármilyen szex) kérdését illeti, az én szememben a szex nem bűn, ha mindkét (mindhárom stb) fél őszinte beleegyezésén alapul, és kellően diszkréten (főleg nem kiskorúak jelenlétében) csinálják.

Csabi Alonzó 2019.10.03. 12:46:07

@Örömhernyó: Pál mint hellenisztikus hatás? Saul, akiből Pál lett ugye, szintén zsidó volt, üldözte is bőszen a keresztényeket, de aztán találkozott Jézussal. Hol itt a hellenisztkus hatás? Hogy utána járt a görögöknél?

Csabi Alonzó 2019.10.03. 12:47:56

@Gábor1987: Lehet, hogy nem politikai bejegyzésnek szántad, de azért elég hamar az lett belőle...

Csabi Alonzó 2019.10.03. 12:58:55

@csakférfi: Egy magát nyilvánvalóan bölcsnek és érett gondolkodásúnak tartó ember leírhat ilyent: "..mintahogy nem létezik isten aki természet feletti. "? Isten létezésének elvetéséhez legalább akkora hit kell, mint elfogadni, hogy létezik. Sem ezt, sem azt nem lehet bizonyítani. Így aztán kizárni sem.

dedoca eder 2019.10.03. 15:26:54

@csakférfi: én nem gondolom, hogy Turing jobbnak képzelte volna magát bárkinél is...

Mad Marx 2019.10.05. 20:22:57

Turing zsenialitása, olyan mint Tesláé, mindketten a discovery/natgeo/spektrum áldokumentum filmjei miatt lettek felemelve a 2010-es években. Ugyan valóban jelentős felfedezéseik voltak, de abban a környezetben, ahol alkottak, rajtuk kívül még több száz hasonlóan kiemelkedő alkotó elme tevékenykedett egyidőben, hasonlóan nehéz körülmények közt.

ember100 2019.10.05. 22:53:38

@Örömhernyó:
Helló !

Nem azért a 2 fillérért de milyen nyelven , milyen helyesírási szótárból vetted ezt ?
"Ausztrália) is elismerik az neműek házasságát."
Csak mert aki nem tud írni az ne írjon ugye ? :)
Amikor a fagyi visszanyal .
Az írásod többi részét meg inkább nem minősítem , mert kritikán aluli.
A ballibes mondatod után nincs miről beszélnünk :)

ember100 2019.10.05. 22:55:36

@Mad Marx:
Helló !

Azért ez elég sommás vélemény , olvass utána a szakirodalomban és meglátod ennél többről volt szó ezeknél az embereknél.

ember100 2019.10.05. 23:07:23

@csakférfi:
Helló !

Azt azért tudod hogy vannak rossz betarthatatlan törvények ?
Ausztrália) is elismerik az neműek házasságát.
lotusz.cafeblog.hu/2014/08/07/a-25-leghulyebb-torveny-a-vilagban/
vicchullam.blog.hu/2011/03/22/a_49_leghulyebb_valos_torveny
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/24_dilis_lehetetlen_torveny_egesz_vilagon
és sok ilyen van még :)
süti beállítások módosítása