Trump legújabb égése
2019. április 05. írta: Gábor1987

Trump legújabb égése

A földi klíma változik és erről kár is vitatkozni!


Kis gyerekként egy oktató mesét nézve elborzadva néztem a jövőképet, amit megmutatott minden egyes epizód, majd a végén kijelentette a mese főszereplője, hogy ez még messze van, tehetünk ez ellen a vég ellen. Hát lassan elfogy az idő és már azt is tudjuk mikor. Tetszik vagy nem tetszik, de az elkövetkező 20 év nem lesz már olyan, mint az elmúlt 20 év. Lehet mondani, hogy ez szomorú, de nem ez a mi csüggedésre okot ad. A legnagyobb szomorúság az az, hogy intő jelek, kutatások, egyéni tapasztalatok ellenére még mindig nem tud az emberiség dűlőre jutni a teendőkkel kapcsolatba. 
A klímaegyezményekből vagy kilépnek egyesek, mások alá se írják, megint mások a kitűzött céloktól kerülnek egyre messzebb. A világ vezetői persze itt ott tisztában vannak a dolgok súlyosságával és az utóbbi években jelentős beruházásokat hajtottak végre a megújuló energia használatával kapcsolatban, esetleg más módon próbáltak javítani a környezetet ért károkon. Pl: Kínában hatalmas napelemparkok épülnek, légtisztítótornyok, Nyugat-Európa számos országában a gazdaság működésének jelentős részét fedezik zöld energiából. Vagy a lakosság termelte felesleges energiát töltik fel a rendszerbe. Magyarország ebben is sajnos kissé hátul kullog. Nem akarok kitérni miért, mert ezer oka van. 

Tehát valahol vannak tettek, eredmények, célok és elképzelések. És van ahol minden lehetséges lenne. Ahol igazán lehetne tenni a földi élet zavartalan létezéséért. Ez az ország az Amerikai Egyesült Államok és élén a 45. és egyben a legidiótább elnökkel Donald John Trump-pal. Ez az ember azon sejtek halmaza, ami jelenleg a bolygón létező összes életre az egyik legnagyobb veszélyt jelenti.(Értem ez alatt egy nukleáris háború eddiginél nagyobb veszélyét is.) És nem csak a tiédre, az enyémre, a meg nem született gyerekekére, a várandós pandamaci bocsaira. Ez az ember tagadja a klímaváltozást, nem tudja mi a különbség a szélturbina és szélmalom között, nem fogadja vagy nem fogja fel a különbséget az időjárás és a klíma között.

A pár napos történetet sok helyen lehozták, ahol a Trump azt merte mondani, hogy a szélturbinák rákot okoznak.
Az onkológusok egy emberként mordultak fel nem is beszélve az energetikai szakemberekről. Olyan mértékű hülyeség ugyanis ez az elképzelés, hogy arra nincs szó. Egy igen fontos embernek a szavára sokan adnak. De az ilyen megszólalásokkal nem csak magának, de akár az országnak is árt, ugyanis olyan mértékű tudatlanságról árulkodik, aminek legkésőbb általános iskola végén, középiskola elején el kellene tűnni. Az USA első embere amúgy is képes saját hülyeségéről újra és újra bizonyítványt kiállítani  csak úgy sport gyanánt, és a téveszméket, hamis híreket és tényeket árasztó net ezt is ugyan úgy elviszi a világ minden zugába, mint ahogy az oltásellenesek marhaságait. De amíg az oltások ellen harcolókat már próbálják a neten is féken tartani, addig a világ egyik legnagyobb gazdaságának otthon adó ország élén álló futóbolondot sehogy se lehet elhallgattatni. Egyrészt mert a közösségi média segítségével akár napjában többször is képes hülyét csinálni magából másrészt, mert nem nagyon lehet olyan szervezet a Földön ami el tudná hallgattatni. Ha a Twitter csődbe menne, találna mást. 

trump-paris-agreement-800x450.jpg
Szóval amíg a világ egy része a Brexiten rágódik, másik része Amerika vs Kína harcot figyeli, megint mások a kolumbiai válságot, egyesek meg egy burokban kénytelenek élni a diktátorukat dicsőítve, addig az időnk fogy és a lehetőségek is. Napról napra egyre közelebb kerülünk ahhoz a  ponthoz, amikor már tudni fogjuk: a következő 100 évben milliók fognak éhen/szomjan halni, esetleg háború miatt elhunyni. És ha akkorra sikerül végigverni a Brexitet, akkor már tuti az lesz a legkisebb bajuk. És az is biztos, hogy akik most nyomást tudnak gyakorolni a mindenkori vezetőpolitikusokra és nem szorgalmazzák a fennálló szennyezés visszafogását, azokat átkozni fogják a következő generációk. És ne legyen kétséges: bármilyen is lesz a jövő a gazdagnak mindig lesz pénze és befolyása, hogy megteremtse a viszonylagos kényelmét. De kérdem én: melyik szafari alatt esik le neki, hogy az unokáját már lehet nem viheti el oroszlánt vagy bármilyen más állatot megnézni?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrolis.blog.hu/api/trackback/id/tr5414740645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lenörd hofstadter 2019.04.06. 09:43:50

Nem ártott volna betenni a teljes szövegkörnyezetet amiből ez a mondat származik, hiszen orbániában is megszokott, hogy kiragadott mondatokkal fanatizálják az arra fogékony, szavazásonként két kiló krumpliért bérbe vehető agyhalottakat.

Csak jelzem az agyhalottaknak, hogy a szélturbinát elő is kell állítani, és ha jól tudom műgyantából, üveggyapotból is készül és az előállítás folyamán nem a tiszta fajú árja fehér keni a ragacsot az üveggyapotra vagy hasonló anyagra, hanem José mexikóból, akiért nem kár ha idő előtt elpatkol mert az oldószerek gőzétől valami ócska filléres maszkkal "védi" (ha éppen ad) a gyártó, bemesélve neki, hogy nem köll a drága maszk mert az sem szűr jobban.

Szóval áttételesen lehet igaz is a sztori, de mint tudjuk a jobboldali csekélyebb barázdáltsággal rendelkező aggyal bíró orbánisták és trumpisták, összefoglaló nevükön az egyszerűbb, tanulatlan emberek nem értik és nem is tudják alkalmazni az "audiatur et altera pars" elvét.

szepipiktor 2019.04.06. 09:49:50

Jót röhögtem a sztorin.
Ugye trump remekül használja a közösségi médiát, beböfög valami marhaságot és hetekig ezen pörög az ellenzéke, a neoliberális aktivistavilág.
Miközben reklámot csinálnak neki.
És ugye az ő népe nem a világmegváltó ígéretélrt szavazott rá, hanem a polulizmust vette igénybe a menzetközi szélsőséges mozgalmak, az intenacionalista pénzvilág ellen...
Ma senki sem tudja sem az okát a globális felmelegedésnek, fpleg nem tudja senki a megoldást, ezek ma fikciók, feltételezések és mindenki kiválasztja a neki "hiteles" megmondót, tudóst, szervezetet.
Az általános ismerethiány, a ipari lobbi és az ökoterrorizmus küzd ma a szintéren.
Trump a +1. barom, aki megszólalt az ügyben.
De ugye itt a blog.hu-n rendszeres az energiaklub ostoba blogbejegyzése, minap egy őrül a EU-s szélkerekeket kérte számon hazánkon...
Ők is értékes posztok lehetnének.
Ilyen gúgyolódó stílusban.

szepipiktor 2019.04.06. 09:53:03

@lenörd hofstadter: És tegyük hozzá, környzetszennyező. Az élővilágra számos irányból káros.
És idehozhatjuk az ökoterroristák másik halmazának agitációját, a védett természetvédelmi területeket, de jó lenne, ha nálunk a gyönyörű Bakony, Bükk, Börzsöny vagy a komplett Hortobány lenne tele kerekekkel.
És utána varázslók könyörögnének a szélért...
.
Ja, a hazugságot nem is érdemes felvetni, ma a blog.hu a habonyi propaganda komplementere.

Hakuho 2019.04.06. 10:25:27

a "kolumbiai válság" az venezuelai akart lenni? vagy lemaradtam valamiről?

Orion65 2019.04.06. 10:32:28

A kis Bush sem volt egy agysebész, de ilyen ordas orbitális baromságot nem ejtett volna ki a száján. Az apja kukoricára is térdepeltette volna! Trumpra meg büszke lehet minden választója, a történelem legbutább, legfelelőtlenebb amerikai elnökét juttatták hatalomra. Ja, és viktornak is ez felel meg...

énisfélek 2019.04.06. 11:16:23

Ekkora hülyeséget épeszű ember nem mond. Tehát az első teendőnk megvizsgálni, hogy a hír megbízató forrásból származik-e, vagy esetleg valaki kenőpénzért vagy politikai céllal csak kitalálta ezt a marhaságot. BÁRKI egy percig is utánajárt ennek a dolognak?

Khonsu 2019.04.06. 13:13:21

Trump egy showman/bohóc és mint olyan, a közönség szórakoztatása neki az elsődleges cél. Mellesleg bizonyos szempontból nagyon hasznos munkát végez azáltal, hogy hitelteleníti az elnöki intézményt, közvetetten pedig az államot. Ennek jelentőségét itt Európában, különösen a keleti végeken nehéz megérteni, de egy olyan országban, ahol a lakosság döntő többsége kvázi anarchista és az állammal szemben minimum bizalmatlan (nem pedig bálványozza, mint minálunk), ott 4-8 év Trumpnak nagyon komoly következményei lehetnek.

Jakab.gipsz 2019.04.06. 13:31:19

És akkor jött egy egy zseni, Gábor1987, rámutatott a bűnösre Mr Trump, és?

Csak ennyi ?

Nyavalyogj még egy kicsit !

Fidesz bérszámfejtés 2019.04.06. 13:40:57

@Jakab.gipsz: Csak ennyi? A szombati túlmunka pénzért azért többet várunk el!

yourmomtits 2019.04.06. 14:27:42

a szélturbina meg úgy terem, nem kell előállítani

BiG74 Bodri 2019.04.06. 15:13:07

@yourmomtits:
A sokadik agyhalott vagy, aki belefeledkezik ebbe a , hogyan készítenek szélturbinát kérdéskörbe.
Viszont a kijelentés az, hogy a szélturbinák rákot okoznak. A nagyon okos trumpli egy szóval nem mondta, hogy a turbinák előállítása rákot okoz, megterheli a környezetét. Azt mondta, hogy a szélturbina rákot okoz. Azaz nyelvileg ez azt jelenti, hogy a működésük közben teszik ezt.
Persze kell védeni a kedvenc barmotokat, tegyétek csak.

BiG74 Bodri 2019.04.06. 15:18:32

@Jakab.gipsz:
A másik isten barma, aki mindig kiokádja az aktuális igazságot.
A poszter csak rámutatott, hogy a világ legnagyobb hatalmú szuperhatalmú országának a vezetője egy kibaszott nagy ökör. Ökör, mint a hülye szinonímája , nem mint bűnös.

Bogomil 2019.04.06. 15:50:31

@lenörd hofstadter: Ha érdekel, teljes szövegösszefüggésben Trump azt mondta, hogy a szélturbinák zaja okoz rákot - tehát nem az előállításuk okozta esetleges környezeti hatásokra utalt.

siriq111 2019.04.06. 20:25:55

@lenörd hofstadter: A valosaghoz koze nincs amit irtal. Trumpy szerint a zaj okoz rakot.

sírjatok 2019.04.06. 23:03:34

nekem már a blog.hu is rákot okoz, szóval lehet benne valami

Hefe 2019.04.07. 00:04:07

@Novák Aircraft Ferencné:
mindennek az eloallitasa kornyezetszennyezo, de ez a derek ember konkretan nem az eloallitasukra gondolt, hanem az altaluk okozott zajra, hogy az lenne rakkelto:
www.cnn.com/2019/04/04/politics/chuck-grassley-trump-wind-energy-cancer-idiotic/index.html

kewcheg 2019.04.07. 08:17:14

Bírom ezt a mindent elsöprő Trump ellenességet.Az amerikaiak jó részének megfelel, jó elnöknek tartják.Amikor ő lett az elnök, rajta kívül csak egyetlen opció volt, a gonosz vénasszony.Most az már lényegtelen, hogy jutott idáig az USA, hogy két ilyen jelölt lett, de ebből a párosból mindenképpen Trump a jobbik választás.A stílusa nyers,harsány, de milyen legyen egy olyan ember,aki megszokta hogy egész életében ő a főnök, mindig neki van igaza.Ugyanakkor nem kérdőjelezhető meg, hogy a maga módján jót akar Amerikának, ehhez már kellően idős és gazdag is.A Kimdzsongunnal kapcsolatos politikája szerintem zseniális volt,Kinek jutott volna eszébe, hogy elutazzon és találkozzon a kis pöccsel?Lehet hogy ezzel egy atomháborút akadályozott meg. NY cityben a 5th Avenuen lévő Trump Towerbe bárki bemehet, szétnézhet,ihat egy kávét vagy csak megigazíthatja az outfitjét a mosdóban.A Tower előtt bárki szidhatja az elnököt, ahogy egyébként teszik is.Az amerikai demokrácia működik, bárki is legyen az elnök, mellesleg a jelenlegi nem is a legrosszabb....

arabok balrol 2019.04.07. 17:09:45

Trump is tudja, hogy ezt mondta?

kiskutyauto 2019.04.07. 19:04:49

E poszt lényege, kb 3-4 mondat... minek kell ennyit rizsázni, nincs türelme ezt senkinek végigbiflázni...

ételizésítő 2019.04.07. 20:01:05

Kisgyerekként elfelejtettél megtanulni írni, és ezt azóta sem pótoltad.
Miért gondolja minden írástudatlan pöcs, hogy neki kellene megmondóembernek lennie és ehhez blogot írnia (az írás alapfeltétele az írástudás lenne egyébként, ami neked nincs meg).
Ahogy a magyar nyelvet is igen szarul beszéled ezen írást nézve.

ételizésítő 2019.04.07. 20:10:28

@BiG74 Bodri:
Nincs olyan szó, hogy szinoníma.
Olyan van, hogy szinonima, meg olyan, hogy szinonímia.
Mielőtt lehülyézel másokat, tanulj meg legalább alapfokon magyarul, mert addig csak magadat röhögteted ki.

@Bogomil:
Mutass egy hiteles tanulmányt, ami szerint nem okoz rákot.

@siriq111:
Ez is csak egy vélemény, nem egy kutatás eredményének ismertetése.

A folyamatos zajnak való kitettség egyébként bizonyítottan okoz betegségeket, azt nem tudom, hogy a rák szerepel-e ezek között.
en.wikipedia.org/wiki/Health_effects_from_noise

Bogomil 2019.04.08. 06:54:29

@ételizésítő: Megjegyezném, hogy nem minősítettem, csak leírtam, hogy Trump mit állított. Ettől függetlenül: neki kellene bizonyítania, nem nekem,

Gábor1987 2019.04.08. 08:14:53

@kiskutyauto: Sajnálom! Ezek szerint nem olvastad el. Ettől függetlenül, akkor se látom hozzászólásod értelmét.

Gábor1987 2019.04.08. 08:17:46

@ételizésítő: Köszönöm a kritikát! esetleg te is írsz blogot? Ha igen, akkor kérlek taníts, mert én, kis "írástudatlan pöcs" nem tudok kulturált kommentet megfogalmazni trágár szavak nélkül.

ételizésítő 2019.04.08. 15:25:40

@Gábor1987:
Nem írok blogot, viszont én veled ellentétben tudok írni, valamint tudok magyarul.
Te meg egyiket sem.
Így külön ciki, hogy írással próbálkozol, mert csak az ostobaságodat reklámozod.

ételizésítő 2019.04.08. 15:29:04

@Bogomil:
Miért kellene neki bizonyítania?
Ő mondott valamit, ami ellen, minden bizonyíték nélkül, felhördült az ún. "tudóstársadalom". Pedig a zajnak már hiteles tanulmányok alapján is van egészségkárosító hatása, és mivel a rák egyik oka lehet pl. a nyugtalanság is, amit a zaj szintén bizonyítottan okoz, azért ha közvetve is, de akár okozhat is rákot.
Bizonyítson az, aki szerint hülyeséget mondott.
(Nem vagyok Trump-párti, egy idióta pojácának tartom, csak ez esetben nem biztos, hogy nincs igaza.)

Bogomil 2019.04.08. 15:53:22

@ételizésítő: A viták évszázados szabálya, hogy annak kell bizonyítania, aki állít valamit. Amúgy ha én egy világhatalom vezetője vagyok, biztosan nem állítok valamit valamilyen fontos dologról (és a megújuló energia ügye ilyen) úgy, hogy ne lenne legalább egy halvány (tudományos) evidencia ami alátámasztja azt. És ezt úgy mondom, hogy bár pojácának kicsit igen, de idiótának semmiképpen sem tartom Trumpot.
Amúgy a szélturbinák (zajának) hatásáról az egészségre: www.cancerhealth.com/article/wind-turbine-noise-cancer-myth – a cikkben több hivatkozással különböző kutatásokra...

ételizésítő 2019.04.08. 19:33:23

@Bogomil:
Bocs, itt a "tudóstársadalom" állítja, hogy nem okoz rákot. Akkor nekik kell bizonyítaniuk szerinted is, ugye?

Egy eleve lejáratónak írt cikket meg ne tekintsünk már bizonyítéknak.
Tanulmányt meg te sem tudsz belinkelni róla, hogy 100%, hogy nem okoz, még közvetve sem, a folyamatos zajártalmon keresztül.
(Én nem állítom, hogy okoz, csak azt, hogy nem mutatott senki egyetlen hiteles tanulmányt sem arról, hogy nem okoz. Addig meg nem nagyon ér hülyézni azt, aki az ellenkezőjét állítja. A rákot okozhatja a stressz is - vagy legalábbis jelentősen elősegítheti -, és ha folyamatos zajban kell élned, az bizonyítottan okoz stresszt. Most már csak azt kellene megmérni, hogy olyan helyen, ahol folyamatosan van szél, mekkora zajt okoznak a szélturbinák. Ekkora lapátokkal még az is lehet, hogy nem kicsit, vagy akár a kis fordulatszámuk miatt nem a hallható tartományban, hanem az alatt, ún. infrahangokkal, amelyek szintén bizonyítottan káros hatásúak).

ételizésítő 2019.04.08. 19:36:14

@Bogomil:
Egyébként nem nagyon vannak olyan kutatásokra mutató hivatkozások a cikkben, amelyek ezt cáfolnák.
Ellenben ha elolvastad volna, nemcsak linkelnéd, akkor talán ezen is megakadt a szemed:
"Evidence about its effects on sleep and mood is conflicting—some studies find effects, others none."
Megérted, vagy kérsz tolmácsot?
Én ugyanis ilyesmikről beszéltem fentebb.

Bogomil 2019.04.08. 19:40:16

@ételizésítő: Azt hiszem, végtelen ciklusba keveredtünk, úgyhogy jobb, ha abbahagyjuk. Amúgy az alvásra és a hangulatra való hatásokat illető ellentmondásos következtetések semmiképen sem vonják maguk után azt, hogy esetleg rákot okozna az a bizonyos zaj...

Gábor1987 2019.04.08. 20:04:48

@ételizésítő: értettem! Remek! Te tudsz írni.
Olvastam a többi hozzászólásodat, valamint azt is láttam, hogy más blogoknál is előszeretettel kommentelsz de úgy mindent. Lehet unatkozol, lehet feltűnési viszketegséged van, de én ebből nem kérek. Félre értés ne essék. Lehet véleményt nyilvánítani és tetszik is, mert ettől tudok fejlődni, de te eddig egy alpári kommentet írtál, majd a második alkalommal is csak kritizáltál anélkül, hogy bármit tényszerűen is írtál volna. Sokan megnyitották az írásom, de csak te írsz ilyen kritikát. Ha a továbbiakban is csak ilyen stílusban fogsz véleményt nyilvánítani, tiltalak.
süti beállítások módosítása