Az én koronavírus járványom
2020. március 22. írta: Gábor1987

Az én koronavírus járványom

Mesélnék kicsit arról, hogy kereskedelemben dolgozva, hogyan élem meg a koronavírus járványt.

koronavirus-coronavirus-virus-350753.jpg
Az üzlet, ahol dolgozok normális esetben reggel tíztől este hétig tart nyitva. A kormányrendelet alapján, most már csak délután háromig. Természetesen a cég változtatott a nyitvatartási idején is. Most már reggel kilenctől vagyunk nyitva. Így a kilenc óra helyett csak hat órában vagyunk kitéve a fertőzésnek. Ez a hat óra is csak öt lenne, de az ugye hatalmas profitkiesés lenne a cég számára, tehát a vezetőség úgy döntött, hogy a dolgozók tudnak ekkora áldozatot hozni.
És hogy mekkora áldozatot hozunk? Szerencsére nem voltam bent, amikor egy kedves vásárló köhögve mesélte, hogy most jött haza Ausztriából. Szinte folyamatos forgalmunk van, a legváltozatosabb életkorú emberekből. Az egészen fiataltól a veszélyeztetett szépkorúakig bezárólag. Valaki épp csak a rendelését jön átvenni, valaki shoppingolni jön be, van aki olyan infókért, amiket a honlapon is megtalál könnyedén, felesleges lett volna ezért befáradni. 
Egy kollégától sikeresen már meg is vált a cég, így felborítva a beosztásunkat. Tizenegy nappal hónap vége előtt új a munkarendünk. Nekem konkrétan ez azt jelenti, hogy a hónap végéig kettő szabadnapom van, a többin bátran kacérkodhatok a megfertőződéssel.
Szerencsére nem kell sokat szenvednem, mert vélhetőleg bezárja a cég az üzletet, csak azt nem tudni mikor. Ahogy azt se, hogy nekem lesz-e munkám, átraknak-e egy másik üzletbe, vagy fizetetlen szabadságra küldenek, ami azzal fenyeget, hogy bevétel nélkül maradok beláthatatlan időre.

A cég adott szájmaszkot, ami semennyire nem véd és nem is azért kell hordanunk, hogy magunkat védjük, hanem ha fertőzöttek lennénk, akkor a vásárlót védjük. De ha fertőzött lennék, akkor régen rossz. Egyrészt nekem, másrészt kollégákra, harmadrészt a otthoniakra nézve.

Tehát egy olyan időszakban dolgozok:
- amikor a védelemre szoruló emberek tesznek a felszólításra, hogy maradjanak otthon,
- amikor egy héttel ezelőtt még csak 3 új beteget jelentettek be, ma pedig 28-at, ami 7-szeres regisztrált betegszám emelkedés,
- amikor lépten-nyomon arról hallani, hogy nem végeztek elegendő tesztet eddig és a hivatalos statisztikák is azt mutatják, hogy nagyon le vagyunk maradva ezen a téren,
- amikor a fertőzöttek se tudják, hogy hordozzák a vírust, hiszen a lappangási idő tart még náluk, bár ettől még képesek fertőzni.
- amikor az összes dolog azért, hogy megvédjem magam annyiban merül ki, hogy sűrűn kezet mosok, nem nyúlok az arcomhoz, szememhez, de a potenciálisan hordozó vásárlóktól semmi sem véd, hiszen sokan nem hordanak maszkot.

Nem vagyok szakértő de a világ többi részét figyelve a neheze csak most jön számunkra. Az új fertőzöttek száma napi szinten nő és három héttel ezelőtt még szó se volt magyar betegről. A kormányzati tájékoztatásról, az egészségügyi dolgozók ellátásáról, a gyanús esetek kivizsgálásáról, a szűrésre érkező emberek kezeléséről és még jó pár témáról elmarasztaló kritikák keringenek a médiában és a közösségi felületeken.
Ezek miatt sem hiszek a jelenlegi hivatalos számoknak. Józan paraszti ész azt mondja, hogy sokkal több lehet a fertőzött, mint ahogy arról tudomásunk lehet. Így potenciálisan bárki lehet a vírus hordozója.
Akár én is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrolis.blog.hu/api/trackback/id/tr8315544924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2020.03.23. 18:50:25

Ja!

Magyarországon eddig meghalt 7 beteg!

Most hova szarjak?

Emlékezzünk egy kicsit!

Emlékeztető:
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/natha_influenza/cikkek/influenza_rengeteg_a_halalos_aldozat/20170508141053

A lényeg:
2017. május.
"Csaknem ötezer fővel többen haltak meg influenzában Magyarországon az év első két hónapjában, mint az előző esztendő hasonló időszakában.

Két éve is pusztított az influenza, de a mostani hullám még több áldozatot szedett. Csaknem 5 ezer fővel többen vesztették életüket Magyarországon az év első két hónapjában, mint az előző esztendő hasonló időszakában.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb népmozgalmi gyorstájékoztatójából kiderült, hogy a halálesetek száma januárban 25, februárban pedig 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit."

HOL VAGYUNK MÉG EHHEZ KÉPEST?????????? ----- kérdem én, Ulpius Tamás

ulpius66 2020.03.23. 18:58:06

Ja!

Kibaszott nagy influenza-járvány volt 2015-ben és 2017-ben is, tízezerszámra hullottak a magyarok!!!

EZ NEM ZAVART SENKIT??????????????

Gábor1987 2020.03.23. 19:14:35

@ulpius66:
Ez sajnos szomorú tény, de ettől a koronavírus nem kevésbé veszélyes.
A szezonális influenzánál magasabb az R0 értéke és bár alakulóban van még, de a halálozási rátája is magasabb.
A R0 értéke miatt az egészségügyi ellátórendszerre is hatalmas nyomást képes helyezi és ebben van az egyik legnagyobb veszélye is.

Nem hiszem, hogy pusztán a halottak száma alapján kellene mérlegelni, mert ennél összetettebb a dolog.

ulpius66 2020.03.23. 19:27:23

@Gábor1987:
Ha a koronavírustól is meglesz az évi több tízezer halott Magyarországon, akkor elmélkedhetünk "a koronavírus magasabb halálozási rátájáról"

.... addig pedig annyi okostojás megnyilatkozhat e kérdésben!

ulpius66 2020.03.23. 19:29:52

Mikor 2017-ben több tízezer magyar meghalt az influenza járványban, akkor mért nem volt karantén, meg kijárási tilalom??????

Walahol 2020.03.23. 20:12:51

@ulpius66: A szöveg alapján azt gondoltam, hogy ez legalább 2 hetes bejegyzés.

Azóta mindenhol, minden fronton mindenki próbálja elmondani, hogy mit jelent az exponenciális növekedés (az esetszámok duplázódnak 3 naponta), és az mit jelent az, hogy EÜ ellátórendszer vannak határai.

Jobban fertőz, mint az infulenza és ha egyszerre lesz beteg mindenki, akkor a lakosság 5% hal meg benne, ha nincs ellátás.

Ha van, akkor 0,5%-ig lehet lemenni, de ahhoz kell sok orvos, meg lélegeztetőgép, meg jól szervezett ellátás. És, a korlátozások, hogy NE EGYSZERRE legyen beteg mindenki.

80%-nak semmi komoly (viszont kiváló terjesztő), a 20% viszont akkor is szenved, ha nem kerül kórházba, de jó eséllyel kórház és lélegezetőgép. Megfulladnak.
A sima influenza járvány halálozása 0,1% és nem terjed olyan gyorsan, mint ez.
Hát ezért.

kvadrillio 2020.03.23. 20:33:54

szaaaal...viktorka nem akarja hatósági árassá tenni a szájmaszkokat, mert akkor nem lehetne kapni az üzletekben !
NU, UCCUNEKI ! VIGYÉK FÖL AZ ÁRÁT 1Q MILLIÓ FORINTRa !

bazmegviktor !

kvadrillio 2020.03.23. 20:39:45

Minden 10 percben meghal egy ember, óránként 50 új fertőzött Iránban

...ez csak úgy lehetséges, HA AKTÍV AUTANÁZIÁT GYAKOROLNAK AZ ORVOSOK FELETTÜK !
süti beállítások módosítása